Rode Kater nieuwtjes - Rode Katers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Van keizer tot kroeltroel

Gepubliceerd door in Leesvoer ·
Bijna drie jaar ben ik ermee bezig geweest, met hét rodekattenboek. Natuurlijk niet 24/7, maar toch... het was een lange, bijzondere, indrukwekkende, ontroerende reis. Een reis van keizer tot kroeltroel. Net als alle verhaaltjes in het boek is ook de titel te danken aan de fans die mij van informatie voorzagen. Ik kreeg de afgelopen jaren honderden e-mails met net zoveel verhalen over en foto's van rode katers en poezen. Helaas kan ik niet iedereen een plaatsje in het boek geven. Maar de 147 die er wel in staan, vormen een mooi eerbetoon aan degene die er niet in staan. Het boek is voor iedere (rode) kattenliefhebber een feest van herkenning, een bron aan informatie en een reden voor een lach en af en toe ook een traan....
Ik ben blij dat 'Van keizer tot kroeltroel' er nu is en ik hoop dat de lezer, jij dus, het met veel plezier zal lezen. Geniet ervan!

De illustratie hiernaast staat op pagina 14
(c) Henk Haan/Sybylle Kroon

Boek bestellen? Klik dan hier!

Groetjes, Sybylle

21 december 2015
147 hoofdrolspelers

Gepubliceerd door in Algemeen ·
Het boek, wat zeg ik: HET boek over rode katten, Van keizer tot kroeltroel, verschijnt rond 10 december 2015. Deze week wordt het gedrukt, maar dan moet er nog heel wat gebeuren voordat het echt een boek is en dat lukt helaas niet meer voor Sinterklaas.
Het goede nieuws is: het is ruim op tijd voor kerst, voor 2016, voor die ene verjaardag, voor Valentijnsdag, Vaderdag, Moederdag, voor Dierendag en voor alle andere speciale én gewone dagen van het jaar!
Nog wat gegevens over het boek: er staan verhalen en foto's van 147 rode katten uit binnen- en buitenland in, het boek is 128 pagina's dik en heeft een hardcover. Ook de prijs is bekend: €14,50. Straks te bestellen via deze website en bol.com. Zodra het boek te bestelbaar en leverbaar is, hoor jij het als eerste!
Nog even geduld dus...

Op de foto Spooky, een van de 147 hoofdrolspelers in het boek. Foto: Martine Arys.

23 november 2015
Covermodel

Gepubliceerd door in Algemeen ·

Tadaa! Hier istie dan: de cover van hét rodekattenboek!
Covermodel is Venn, een van de rode katten van Inge Velner Rits. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat, vormgever Henk heeft er een beeldschoon boek van gemaakt. Nog even geduld: de verwachting is dat het boek rond 1 december te koop is.

Het heeft nog heel wat voeten in aarde gehad, maar nu is het dan bijna zover dat het boek naar de drukker kan. Het is ook niet niks, voor het eerst zelf een boek uitgeven. Ik was onwetend en daardoor heb ik een paar foute keuzes gemaakt, maar gelukkig heb ik het op tijd kunnen bijsturen. Ik ga het boek echt zélf uitgeven. Dus ook zelf de hele pr, marketing, verkoop en verzending doen. Zo blijft het boek voor iedereen betaalbaar, de prijs wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Het boek wordt verkocht via deze website. De site is nu ook prima te lezen op smartphones en tablets.
Van keizer tot kroeltroel zal daarnaast bij geïnteresseerde boekhandels, dierenwinkels, dierenartsen en dierenasiels in Nederland en België komen te liggen. Wie belangstelling heeft om het boek ook in zijn of haar winkel of bedrijf te verkopen, kan contact met mij opnemen.

Wordt vervolgd!

7 november 2015Bijna!

Gepubliceerd door in Algemeen ·
En dan komt het moment dat alle teksten klaar zijn en alle foto's geselecteerd. Dan komt het moment 'loslaten'. De vormgever mag er nu een mooi geheel van maken. En wat ziet het er goed uit! De eerste versie is al fantastisch. Momenteel zijn we met de correctierondes bezig. Onvoorstelbaar dat je er elke keer toch weer kleine foutjes uithaalt.... We streven naar perfectie! 
Als alles goed gaat, is het boek in de eerste helft van november 2015 klaar. Mooi op tijd voor de decembermaand. Omdat ik hem zelf uitgeef, komt het boek niet in de reguliere boekhandel te liggen, maar zal het te koop zijn via Bol.com. Mocht je niet via internet willen of kunnen kopen, dan kun je het boek ook altijd bij mij bestellen. 
Binnenkort zal ik de cover onthullen, ook daarvoor geldt: nog éven geduld! We zijn er bijna :-)

29 september 2015 Stilte...

Gepubliceerd door in Algemeen ·

Het is stil, al heel lang stil...
In september heb ik het manuscript voor het boek over rode katers bij drie uitgeverijen ingediend. Slechts van 1 heb ik een (negatieve
) reactie
gehad. De rest heeft niet gereageerd, ook niet op reminders die ik na een paar maanden wachten heb verstuurd. Ik heb nu weer een paar uitgeverijen benaderd, hopelijk komt er dan wel een respons. Het spijt me dat ik jullie zo lang laat wachten op het boek, maar het komt er. Als het niet linksom is, dan wel rechtsom. Of in een andere vorm. De verhalen zijn te mooi om ongepubliceerd te laten...

Op de foto zie je Ziggy, mijn lieve rode kater toen hij nog een katertje was.


Poesiealbum

Gepubliceerd door in Algemeen ·

Pffffff, ein-de-lijk. Het manuscript van het boek over rode katers en poezen is klaar. Vandaag heb ik het naar drie uitgevers gestuurd. Nu maar afwachten of er een uitgever tussenzit die het boek op de markt wil brengen. Dat kan weken en soms maanden duren. Tijd genoeg dus om even uit te puffen, net als Spike op de foto (ingestuurd door Maurice).

Ongeveer een jaar geleden deed ik de eerste oproep voor verhalen over rode katers. Ruim 250 reacties en heel veel foto's heb ik ontvangen, uit Nederland en België. Geweldig! Nogmaals bedankt ! Ik heb ze allemaal gelezen. Een selectie ervan heb ik in het manuscript verwerkt. Merendeel van de tijd zat ik met een big smile achter m'n laptop, maar er waren ook verhalen bij waar ik een paar traantjes om moest laten. Het is een verzameling verhalen geworden die grappig, lief, herkenbaar en ontroerend zijn: een heus poesiealbum.

We wachten af!

Pauze

Gepubliceerd door in Algemeen ·

Het is even stil geweest. Als freelancer heb je een leven dat zich moeilijk in agenda's laat vastleggen. Het is hollen of stilstaan. En de laatste weken van het oude jaar en de eerste weken van het nieuwe jaar was het hollen geblazen. Daardoor is het rodekaterboek even stil komen te staan. Nog een paar weken drukte met schrijf- en redactieklussen en dan hoop ik weer met mijn boek verder te gaan. Het mooie is: er komen nog steeds rodekaterverhalen binnen, de verzameling is inmiddels imposant. Iedereen hartelijk dank!
Enneh.... pauze of niet: mooie foto's van en bijzondere anekdotes over rode katten en poezen zijn altijd welkom.
Rode kerst

Gepubliceerd door in Algemeen ·

Zomaar ineens is het dan eind december. Waar zijn de uren, dagen, weken gebleven? Ik ben druk geweest met interviews en artikelen schrijven. Dat is goed nieuws voor de freelance journalist. Maar minder goed nieuws voor de schrijver van het boek Rode Katers. En aangezien ik allebei ben, heb ik wat dubbele gevoelens. Blijheid en teleurstellling wisselen elkaar af. Want ik had zo graag willen vertellen dat de eerste vijftig pagina's van het manuscript klaar zijn, maar helaas: dat is niet zo. Toch blijf ik er niet te lang mee zitten. Immers: wat in het vat zit.... En het vooruitzicht om straks weer het schrijfwerk voor Rode Katers op te pakken, maakt me gelukkig. Nog steeds druppelen er verhalen over en foto's van rode katers mijn mailbox binnen. En elke keer lees ik ze weer met een glimlach. Hartelijk dank voor al jullie bijdragen, ook daar word ik erg blij van.

De kerstdagen staan voor de deur. Een witte kerst zal het niet worden, maar een rode kerst zeker wel.
I'm dreaming of a red Christmas. Fijne dagen!

Rood

Gepubliceerd door in Leesvoer ·
Tags: roodkatersmidasdekkersboek

Om een boek te kunnen schrijven, moet je ook boeken lezen. Als je, zoals ik, een boek over rode katers schrijft, mag er eentje zéker niet ontbreken: Rood van Midas Dekkers. Deze auteur is helemaal gek van katten en hij is bekoord door roodharigen.  'Roodharigheid is de heerlijkste harigheid', aldus Dekkers. Hoewel hij het hier over mensen heeft, gaat dat voor ons rodekattenfans natuurlijk ook voor katers en poezen op. Er zitten interessante overeenkomsten tussen roodharige mensen en katten, kom ik al lezende achter. Dus: leesvoer! Benieuwd naar het boek van Midas Dekkers? Hij staat in de Rode Katers-boekenkast, onder het kopje Nederlandstalig.
Strike a pose

Gepubliceerd door in Catwalk ·
Tags: rodekatercatwalk

Strike a pose .... vogue!
De eerste modellen staan op de Rode Katers Catwalk. Uit de vele inzendingen van rode katers kies ik af en toe een paar mooie exemplaren.
Jouw rode kater of poes ook op de catwalk? Je kunt hem/haar hier aanmelden.

Op de foto zie je Puck, 8 jaar, man, uit Middelburg.
Ingezonden door Patty Walvis.
Volgende
Recente berichten
Maandelijkse berichten
© Sybylle Kroon - Rode Katers is een publicatie van TH83 Communicatie & Zo.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu